قصه‌گویی و گوش سپردن به قصه‌ها همواره یکی از مهم‌ترین و رایجترین راههای انتقال تجربه بوده و در میان اقوام مختلف ایرانی، قصه‌ها همچون گنجینه یا میراثی گران‌بها به نسل‌های بعد منتقل شده است. در نگاه آموزشی، تربیتی و پرورشی هم می‌توان نقش برجسته‌ای برای قصه درنظر داشت چرا که بسیاری از مسائل مهم در حوزه تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان را می‌توان با استفاده از قصه‌گویی ارائه کرد.

از این‌رو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان پرچم‌دار قصه‌گویی در ایران با هدف ترویج فرهنگ قصه‌گویی و تربیت مخاطب کنشگر، اقدام به تاسیس انجمن قصه‌گویی کرده است و در حوزه قصه‌گویی، قصه‌پژوهی، فعالیت‌­های قصه‌­محور، ترویج و آموزش قصه‌­گویی و نیز ساماندهی قصه‌­گویان زیرنظر معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان­ فعالیت می‌کند. انجمنی که با حضور چهره‌های شاخص حوزه به عنوان متولیان، کوشش می‌کند تا ضمن ارائه طرح ‌درس‌های مدون برای پرورش استعدادهای بالقوه، چتری برای حمایت از قصه‌گویان در 31 استان کشور باشد.

 

  • 1400/02/08 - 13:46
  • تعداد بازدید: 1397
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مدیر کل کانون استان اصفهان:

داستان های قرآنی در تربیت کودکان و نوجوانان نقش آفرین است

سید محمد قلمکاریان در نشست برخط مربیان مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری استان اصفهان به نقش آفرینی قصه های قرآنی در تربیت کودکان و نوجوانان اشاره کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اصفهان، سید محمد قلمکاریان ضنن اشاره به کثرت قصه‌های قرآنی و اختصاص یافتن سوره‌ای در قرآن به نام «قصص» که نشان‌دهنده‌ اهمیت قصه در انتقال حقایق است، گفت: امام علی علیه‌السلام در خطبه ۱۰۸ نهج‌البلاغه فرمودند «قرآن را یاد بگیرید که زیباترین گفتارهاست، از نورش شفا بگیرید که شفای قلب‌هاست و خوب بخوانید که پرفایده‌ترین قصه‌ها است».

وی افزود: طولانی‌ترین قصه‌ها در قرآن مربوط به داستان حضرت موسی (ع) و زیباترین آن مربوط به حضرت یوسف (ع) است؛ همچنین طبق فرموده آیت‌الله جوادی آملی «خداوندی که جهان را به نیکوترین شکل خلق کرده خود بهترین قصه‌پرداز است و اولین قصه مکتوب او قصه آفرینش و اولین قصه او در مورد انسان، قصه آدم است».

مدیر کل کانون استان اصفهان نقش داستان های قرآنی را در تربیت دینی کودکان و نوجوانان سازنده عنوان کرد و گفت: قصه به‌عنوان ابزاری که همیشه در دسترس بوده، بدون هیچ هزینه‌ای شخصیت افراد را رشد داده و آن‌ها را به کمال رسانده، قوانین اخلاقی و رفتاری را در ناخودآگاه وی شکل داده و با ارائه یک جهان‌بینی کامل انسان را به سمت تعالی روح رهنمون می‌سازد.

وی به ویژگی های یک قصه خوب ازدیدگاه کارشناسان اشاره کرد و افزود: آغاز خوش و شوق انگیز، پایانی مشخص، نامشخص بودن نقطه اوج و گره گشایی آن، وجود وحدت آشکار در حوادث داستان، ساده و قابل فهم بودن، وجود پیام اخلاقی و..... از سوی یک قصه گو در تعریف یک داستان خوب باید رعایت شود.

قلمکاریان بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه گویی کانون را فرصتی بسیار مغتنم برشمرد و گفت: مربیان کانون پرورش فکری به عنوان متولیان فرهنگی، هنری و ادبی در راستای شعار آینده ساختنی است؛ کودکان و نوجوانان را در خلق آثار ارزشمند قصه گویی یاری می کنند.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت