جشنواره بین المللی پویانمایی

جشنواره بین المللی پویانمایی

تا آخرین سال قرن بیستم، به‌رغم این که بیش از چهار دهه از ساخت نخستین فیلم‌های پویانمایی ایران و بیش از سه دهه از نخستین پویانمایی‌های کانون می‌گذشت، با این حال نمایش آثار پویانمایی در ایران به برنامه‌های جنبی (عموماً به همراه فیلم‌های مستند و داستانی) جشنواره‌های داخلی محدود بود. این بی‌مهری و بی‌توجهی به هنر پویانمایی این مرز و بوم در شرایطی صورت می‌گرفت که آثار درخشانی در این عرصه تولید شده و عموم این آثار درخشان در عرصه‌های جهانی موفقیت‌های گوناگونی کسب کرده بودند. افتتاح نخستین جشنوارة بین‌المللی پویانمایی تهران در اسفند ماه ۱۳۷۷ آغاز فصل نوینی در نمایش و ارائه آثار پویانمایی جهان و به خصوص ایران بود. از سال 1377 هر دو سال يك بار در اسفند ماه، دومین جشنواره‌ در سال 1379 (2001 میلادی) ، سومین جشنواره در سال 1381 (2003 میلادی)، چهارمین جشنواره در سال 1383 (2005 میلادی)، پنجمین جشنواره در سال 1385(2007 میلادی)، ششمین جشنواره در سال 1387 (2009 میلادی)، هفتمین جشنواره در سال 1389 (2011 میلادی)، هشتمین جشنواره در سال 1391 (2013 میلادی)، نهمین جشنواره در سال 1393 (2015 میلادی)، دهمین جشنواره در سال 1395 (2017 میلادی) و یازدهمین جشنواره در سال 1397(2019 میلادی) ، دوازدهمین دوره‌ی این جشنواره، سال1400 (2022 میلادی) برگزار شد.جشنواره‌ی بين‌المللي پويانمايي توسط كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار شده است. جشنواره‌ی بین‌المللی پویانمایی تهران در دو بخش مسابقه‌ی ایران و مسابقه‌ی بین‌الملل و بخش های جنبی با عنوان چشم‌انداز و نمایش ویژه برگزار می‌شود. در کنار جشنواره، نشست‌های تخصصی، نمایشگاه‌ها و کارگاه ‌های آموزشی، بازار بزرگ ملی پویانمایی، قراردادهای خرد و کلان در میتینگ‌ها، گفتگوی ویژه و تخصصی و رایزنی‌های­ کارآمد حرفه‌ ای در پیچینگ‌ها با افراد خبره‌ی بین‌المللی برگزار می‌شود که این امر باعث برجستگی جشنواره در سطح جهان شده است. حضور حداقل 80 کشور مهم جهان که در هنر انیمیشن تخصص و فعالیت دارند، یکی دیگر از موفقیت‌‌های جشنواره‌ی بزرگ پویانمایی تهران است. اطمینان هنرمندان به این جشنواره حاصل شده و حضور هنرمندان بزرگ بین ‌المللی برای داوری آثار و برگزاری کارگاه‌ ها و نشست‌ ها را فراهم نموده ‌است.

مشاهده
جشنواره بین المللی قصه گویی

جشنواره بین المللی قصه گویی

قصه گويي پيشينه اي به قدمت تاريخ بشر دارد. درحقيقت، علاقه به شنيدن قصه را خداوند در نهاد انسان قرار داده است. به لحاظ پيشينه ي تاريخي، قصه گويي و گوش سپردن به قصه ها همواره جزو يکي از مهم ترين و رايج‎ ترين راه‎ هاي انتقال تجربه بوده است. گاهی قصه ي يک قوم همچون گنجينه يا ميراثي، سينه به سينه به نسل هاي بعد منتقل شده است. به لحاظ آموزشي نيز قصه گويي، ماهيت و ظرفيتي دارد که مفاهيم در قالب آن به صورتي تأثيرگذار و سازنده به کار مي رود. مفاهيمي مثل دوستي، صبر، عشق، اميد و... در قصه ها جان مي گيرند و با روايت، به جريان مي افتند. اين¬چنين است که اين مفاهيم از مفاهيمي مجّرد و ذهني به ماجرايي عيني و ملموس تبديل ميشوند و نتايج طبيعي خود را در قالب زندگي آشکار ميسازند. به واسطه ي دانش و فن قصه گويي، اميدآفريني براي ساختن آينده اي بهتر و ايجاد شرايط خوب زندگي، در قصه‎ها آموخته ميشود. بنابر اهميت و ضرورت قصه گويي در دنياي کودکان و نوجوانان،«جشنواره بين المللي قصه گويي» و ارايه ي قصه هايي از دل قصه ي زندگي انسان ها برگزار مي شود.

مشاهده
جشنواره هنرهای نمایشی

جشنواره هنرهای نمایشی

جشنواره هنرهای نمایش کانون با شعار «نمایش، تمرین زندگی، ساختن آینده» در سه بخش نمایش «زنده_عروسکی»، «کتاب‌خانه‌ای» (نمایش خلاق و بازی‌های خلاق) و «نمایش‌نامه‌نویسی» برگزار شد. فراخوان دوره های آتی این جشنواره در قسمت اخبار هنرهای نمایشی اطلاع رسانی خواهد شد.

مشاهده
جشنواره ملی اسباب بازی

جشنواره ملی اسباب بازی

اسباب‌بازی بخش مهمی از فرهنگ و تاریخ هر سرزمین است، اسباب‌بازی برای کودکان هر سرزمین نه فقط بازی، سرگرمی و رشد مهارت‌های روانی- حرکتی است بلکه سازندۀ یک اجتماع و فرهنگ و نسل آینده است. اسباب‌بازی بهعنوان یکی از مسائل مطرح در اقتصاد جهان که نه تنها به‌عنوان یک کالای اقتصادی که به‌عنوان یک کالای استراتژیک فرهنگی مطرح است از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و پرداختن به آن در موقعیت فعلی از اهمیت بالایی برخوردار است. ما به‌عنوان کشوری با پیشینه فرهنگی بالا باید به این امر نگاه ویژهای داشته باشیم. جشنواره ملی اسباب‌بازی با پیشینه شش دوره توانسته است نتایج خوبی را در بخش‌های مختلف کسب کند و پویایی و حرکت‌های امیدبخشی را در این صنعت ایجاد کند و با همت و حمایت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به‌عنوان متولی این امر در کشور باعث شده است که هر سال از سال گذشته پررونق‌تر برگزار شود. این جشنواره امسال وارد هفتمین دوره برگزاری موفق خود خواهد شد و ما برآنیم با تشکیل بزرگترین گردهمایی فعالان حوزه اسباب‌بازی در کشور ضمن ارائه دستاوردهای این صنعت بتوانیم با برقراری تعاملات سازنده مسیر پیش رو در این صنعت را هموارتر کنیم و به‌عنوان متولیان اصلی این حوزه در کشور هدایت درست این جریان را در دست بگیریم. لذا امروز که در آستانه سومین سال متوالی باعنوان‌های مرتبط با تولید هستیم بیش از پیش لزوم برگزاری این جشنواره را مسجل می‌سازد.

مشاهده
 جشنواره شعر کودک «بر بال امنیت»

جشنواره شعر کودک «بر بال امنیت»

برگزاری جشنواره‌ ملی شعر «بر بال امنیت»، برداشتن گامی دیگر در مسیر حرکتی انقلابی به منظور فراهم آوردن دستمایه‌های آموزشی و تبلیغی و تلاشی هدفمند برای توسعه پیشگیری اجتماعی از جرایم و آسیب‌های مترتب بر آن از طریق آگاهسازی و امیدبخشی است. این جشنواره با انگیزه ارتقاء دانش پیشگیرانه و مهارت‌های اجتماعی کودکان و دعوت غیرمستقیم از آنان برای مراقبت از تن، تبعیت از قوانین و ترویج فرهنگ قانون‌گرایی را دارد با هدف بهره‌مندی از توانمندی‌ها، ظرفیت‌ها و قریحه­ آفرینندگی و خلق آثار آموزشی و تبلیغی شعرای متعهد کشور، تولید اشعار ارزنده، خوش آهنگ، مفهومی، ماندگار آموزشی و تبلیغی و قابل بهره‌برداری در تولیدات هنری و چندرسانه‌ای وسوق دادن کودکان به فرهنگ نظم‌پذیری و رعایت قانون از طریق اشعار حرفه‌ای کودکانه با رویکرد پیشگیرانه برگزار می‌شود. ترسیم چهره‌ای اجتماعی و مهربان از پلیس به موازات مأموریت‌های متنوع سلبی، انتقال مفاهیم آگاهی‌بخش و توصیه‌های پیشگیرانه اجتماعی از سوی هنرمندان شاعر، برای ارتقاء سطح امنیت، پیشگیری از وقوع جرم، آسیب‌های اجتماعی و زمینه‌های آن و کاهش بزهکاری در سطح جامعه از طریق شعر آموزشی و ایجاد فرصتی برای اندیشیدن به مفاهیم عالی تربیتی، ایجابی، آموزشی، بازدارنده و پیشگیرانه از دیگر اهداف این جشنواره است. از محورهای موضوعی پیشنهادی در جشنواره‌ شعر کودک «بر بال امنیت»، می‌توان به پیشگیری از سرقت جواهرات کودکان، پیشگیری از اغفال، مضرات دروغگویی، مضرات خیانت در امانت، مهارت نه گفتن به پیشنهاددهندگان موضوع‌های غیرمنطقی، مراقبت از تن، احترام به قوانین و رعایت آن‌ها، مزایای نظم در زندگی، ترویج فرهنگ ترافیک، پیشگیری از جرائم و آسیب‌های اینترنتی، پیشگیری از رفتار خشونت آمیز در خانواده و اجتماع، نه گفتن به بازی‌های رایانه‌ای نامناسب، ضرورت اعتماد به خانواده، شغل آقا پلیسه و پلیس چه مهربونه اشاره کرد. افراد بالای ۱۶ سال می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند و هر شرکت‌کننده می‌تواند حداکثر ۵ شعر ارسال کند. همچنین ارسال شعر در تمامی قالب‌های شعری آزاد است و اشعار باید برای مخاطب کودک و نوجوان سروده شود. آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره ۲۷ شهریور ۱۴۰۱ (روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد شهریار) خواهد بود و آیین پایانی جشنواره ۲۵ مهر ۱۴۰۱(همزمان با هفته فرماندهی انتظامی) برگزار و نتایج داوری اعلام و جایزه‌ها اعطا خواهد شد. علاقه‌مندان به شرکت در جشنواره شعر «بر بال امنیت» می‌توانند از طریق مراجعه به سایت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نشانی kpf.ir و تکمیل فرم مربوطه و بارگذاری فایل اثر در این رویداد شرکت کنند. آثار باید به‌صورت متن و در قالب فراخوان جشنواره ملی شعر کودک «بر بال امنیت»word ارسال شود. همچنین جهت پاسخگویی به سوالات مربوط به فراخوان شماره تماس 09019669202 (روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اصفهان) در روزهای اداری و در طول برگزاری جشنواره از ساعت ۹ تا ۱۲ پاسخگوی سوال‌های علاقه‌مندان خواهد بود.

مشاهده

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت